'Andy Schleck niet in Tour vanwege blessure' (2)

13 juni 2012

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie

LUXEMBURG (ANP) - Wielrenner Andy Schleck dreigt de Tour de France te moeten missen vanwege een gebroken ruggenwervel. Luxemburgse media melden dat woensdag.

Onderzoek dinsdag in het ziekenhuis zou hebben uitgewezen dat de Luxemburger bij zijn val in het Critérium du Dauphiné een ruggenwervel heeft gebroken. Later woensdag komt de leiding van Schlecks team RadioShack met mededelingen.

Schleck eindigde drie keer als tweede tijdens de Tour, in 2009, 2010 en 2011. Vanwege de dopingschorsing van winnaar Alberto Contador kreeg Schleck de touroverwinning van 2010 nog wel op papier toegewezen.

De Luxemburger stapte afgelopen zaterdag tijdens de zesde etappe van het Criterium du Dauphiné na 64 kilometer af, omdat hij klaagde over pijn in zijn rechterbeen en onderrug. De coureur liep die kwetsuren 2 dagen eerder op bij een valpartij in een tijdrit. Hij kon de eerste dagen echter ook niet veel indruk maken. In de eerste etappe moest hij lossen en verloor hij meer dan 3 minuten op de Australische dagwinnaar Cadel Evans.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012