Armstrong wil dat USADA aanklacht laat vallen (2)

23 juni 2012

N i e u w bericht, meer informatie

WASHINGTON (ANP/AFP) - Lance Armstrong heeft het Amerikaanse antidopingagentschap USADA gevraagd de aanklachten tegen hem te laten vallen. De Amerikaanse ex-wielrenner werd vorige week officieel door het USADA op de hoogte gebracht dat hij van doping wordt beschuldigd tijdens de periode van 1998-2011. In een reactie laat Armstrong weten dat de aanklacht ongegrond is en dat de zaak direct moet worden gestopt.

Armstrong heeft dit vrijdag via zijn advocaat Robert Luskin laten weten, zo meldde de Amerikaanse krant Washington Post. Volgens de zevenvoudig tourwinnaar is er geen enkel bewijs geleverd dat hij inderdaad verboden middelen zou hebben gebruikt.

Armstrong staat al jarenlang onder verdenking van dopegebruik, maar een federaal onderzoek - dat 2 jaar duurde - werd in februari zonder officiële strafklacht afgerond. Het antidopingbureau zegt echter dat bloedmonsters die bij Armstrong zijn afgenomen in 2009 en 2010, wijzen op het gebruik van epo. Talrijke oud-renners en oud-medewerkers zouden onder ede willen getuigen over het dopegebruik van 'The Boss'.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012