Sedoc valt bij rentree (2)

24 juni 2012

N i e u w bericht, meer informatie

ZWOLLE (ANP) - Gregory Sedoc heeft weinig plezier beleefd aan zijn eerste officiële wedstrijd over 110 meter horden na een jaar schorsing. De voormalig Europees kampioen indoor kwam zondag in Zwolle ten val op het voorlaatste hek en haalde de finish niet. De hordespecialist gaf na de race in Zwolle aan dat het nog ontbreekt aan ritme.

Sedoc mocht een jaar lang geen wedstrijden lopen omdat hij de dopingregels had overtreden. De 31-jarige atleet uit Almere had fouten gemaakt bij het opgeven van zijn verblijfplaats. De Atletiekunie heeft hem opgenomen in de ploeg die meedoet aan de Europese kampioenschappen in Helsinki, die woensdag beginnen. ,,Gregory heeft voor zijn schorsing in 2011 al drie keer onder de olympische limiet gelopen. Gezien die tijden en zijn hele prestatiepaspoort zenden wij hem uit'', lichtte technisch directeur Peter Verlooy toe.

Sedoc krijgt in Helsinki de mogelijkheid zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Londen. Hij moet dan vormbehoud tonen met een tijd van 13,60 of sneller.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012