'Dopingarts' Schmid accepteert vonnis (2)

28 augustus 2012

N i e u w bericht, meer informatie

FREIBURG (ANP) - Aan de al jaren slepende dopingaffaire rond de medische staf van de voormalige Duitse wielerploegen Telekom en T-Mobile lijkt dinsdag juridisch een eind te zijn gekomen. De verantwoordelijke sportarts Andreas Schmid accepteerde het voorstel van Wolfgang Maier, de officier van justitie in Freiburg, tot een veroordeling zonder strafoplegging wegens overtreding van de regels van de geneesmiddelenwet.

Schmid heeft toegegeven dat hij de betrokken renners indertijd vijf doosjes epo heeft bezorgd. Hij moet voor dat vergrijp een boete betalen van drie maandsalarissen maar krijgt, zo benadrukte zijn advocaat Ferdinand Gillmeister, door dit vonnis geen strafblad.

Met deze oplossing is ook een mogelijk rechtsvervolging van Schmids collega Lothar Heinrich van de baan. De zaak tegen de ploegleiders van weleer, Rudy Pevenage en Mario Kummer en manager Olaf Ludwig wordt eveneens gesloten.

Maier wilde als hoofd van het OM geen namen noemen van de renners die de epo in ontvangst hebben genomen. ,,Dat het om doping ging staat vast'', zei hij slechts. Jan Ullrich maar ook Andreas Klöden worden genoemd als de toppers die waarschijnlijk het meest hebben geprofiteerd van de mogelijkheid tot bloeddoping in hun team.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012