Toch nog EK-brons voor Rutger Smith (2)

28 januari 2013

N i e u w bericht, meer informatie

ARNHEM (ANP) - Een half jaar na de EK atletiek in Helsinki heeft Rutger Smith alsnog brons toegewezen gekregen op het onderdeel discuswerpen. De Hongaar Zoltán Kövágó heeft als gevolg van het ontlopen van dopingcontroles zijn derde plaats op deze discipline moeten inleveren. Smith schoof daardoor een positie op in het eindklassement en mag nu tijdens de komende EK indoor begin maart in Göteborg zijn bronzen medaille ophalen.

Met het behalen van zilver bij het kogelstoten komt het EK-totaal van de 32-jarige atleet daardoor op twee. De Nederlandse medaillespiegel van het EK in Helsinki staat nu op zes: twee keer goud, drie keer zilver en een keer brons.

Ook was er met terugwerkende kracht een prijs voor Hilda Kibet. Zij mag in hetzelfde Göteborg een bronzen medaille in ontvangst nemen voor haar prestatie op de 10.000 meter in Barcelona in 2010. In het geval van Kibet gaat het om de Russin Inga Abitova, die als gevolg van een afwijkende bloedwaarde haar zilveren medaille moest inleveren. Het is voor Kibet haar tweede Europese medaille, na het goud op de EK cross in 2008.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013