'Regering had moeten weten van doping' (2)

26 februari 2013

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

NEW YORK (ANP) - De advocaten van Lance Armstrong gaan op twee manieren de schadeclaim van het Amerikaanse ministerie van Justitie proberen te weerleggen. Een anonieme bron heeft dit maandag gezegd tegen de krant USA Today.

Volgens de verdediging van de gevallen wielerheld is de zaak tegen hem te oud. Daarnaast had de regering ook op de hoogte moeten zijn van het dopinggebruik binnen de ploeg US Postal, omdat er genoeg informatie over naar buiten zou zijn gekomen.

De federale regering mengde zich vorige week in de zaak rond Armstrong omdat overheidsbedrijf US Postal als hoofdsponsor tussen 1999 en 2004 ongeveer 30 miljoen dollar in het wielerteam van Armstrong stak. De renner zou het bedrijf hebben misleid door te liegen over zijn dopinggebruik.

,,Volgens de advocaten is het duidelijk dat er genoeg informatie was over het gebruik van verboden middelen binnen de ploeg. De regering wist of had het daarom moeten weten en had daarom veel eerder een claim moeten indienen'', concludeert de bron.

Armstrong hield jarenlang vol dat hij tijdens zijn succesvolle loopbaan geen verboden middelen gebruikte. Maar vorige maand bekende hij in een interview met Oprah Winfrey alsnog.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013