Argos-baas Spekenbrink: onbevredigend (2)

2 april 2013

DOPINGEN WIELRENNEN

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - Teammanager Iwan Spekenbrink van wielerploeg Argos-Shimano noemt het resultaat van het onderzoek binnen de Nederlandse wielerploegen en wielerbond KNWU naar betrokkenheid van werknemers bij doping in het verleden onbevredigend. ,,Doping was gemeengoed, stond destijds in een persbericht. Nu blijkt dat niet zo te zijn. Niemand heeft er iets mee te maken gehad'', reageert Spekenbrink op het opmerkelijke feit dat de vragenlijsten geen enkele nieuwe bekentenis opleverden.

Spekenbrink trok zich eerder terug uit het akkoord tussen de ploegen en KNWU omdat hij een toekomstvisie miste. ,,Je moet je richten op dingen die je kunt verbeteren. We weten allemaal wat voor tijden er zijn geweest. We hadden liever gezien dat benoemd werd wat het probleem was, hoe het heeft kunnen ontstaan en hoe het is op te lossen.''

Zelf zette hij ploegleider Rudi Kemna voor een halfjaar op non-actief nadat die in januari epogebruik in het verleden had toegegeven. Diezelfde straf wachtte werknemers van de ploegen en KNWU volgens het convenant als zij betrokkenheid bij doping voor 1 januari 2008 hadden opgebiecht. ,,Maar het stond los van dat convenant, het was een maatstaf die we zelf gehanteerd hebben.'' Zijn werknemers hebben de verklaring overigens wel ingevuld.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013