Luijkx: vertrouwen in verklaringen (2)

2 april 2013

DOPING EN WIELRENNEN

N i e u w bericht, meer informatie

NIEUWEGEIN (ANP) - Daan Luijkx, algemeen manager van wielerploeg Vacansoleil-DCM, gaat ervan uit dat de werknemers van zijn ploeg de antidopingverklaring naar waarheid hebben ingevuld. ,,Met het overdoen van de screening hebben we personeelsleden tot 1 april de kans gegeven hun verhaal te doen onder gunstigere voorwaarden dan de regels in het arbeidscontract. Alle medewerkers waren zich er ten volle van bewust dat ze hiermee een unieke kans kregen. Dat feit geeft ons het vertrouwen dat de verklaring van gedrag naar waarheid is ingevuld'', aldus Luijkx in een verklaring.

De drie Nederlandse wielerploegen, ook Blanco en Argos-Shimano, en de wielerbond KNWU hadden volgens onderlinge afspraak hun werknemers een vragenlijst voorgelegd waarin ze konden aangeven of ze ooit in wat voor vorm dan ook met doping in aanraking zijn geweest. Behalve twee reeds bekende gevallen leverde dat geen nieuwe bekentenissen op.

,,Vacansoleil-DCM ziet het als een opdracht voor de hele wielersport om zeker nu extra inspanningen te doen die ertoe bijdragen het dopingprobleem in de sport aan te pakken. Deze inspanningen zijn nodig nu de huidige generatie renners geconfronteerd blijft worden met een probleem van jaren terug en vooral om de sport voor toekomstige generaties eerlijker en gezonder te maken'', stelt Luijkx. ,,Het grondig overdoen van de screening met alle werknemers in de Nederlandse professionele wegsport is een onderdeel van die extra inspanningen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013