Arbitragezaak Sánchez tegen Blanco (2)

17 april 2013

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP) - De Spaanse wielrenner Luis-Léon Sánchez wil via de arbitragecommissie van de international federatie UCI afdwingen dat hij weer mag koersen voor de Blanco-ploeg. Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse formatie naar aanleiding van een bericht in AD Sportwereld. De ploegleiding van Blanco houdt de 29-jarige Sánchez al maanden aan de kant, in afwachting van de resultaten van het eigen onderzoek naar het verleden van de Spanjaard.

De naam van Sánchez dook vorig jaar op in het omvangrijke rapport van het Amerikaanse antidopingbureau Usada over Lance Armstrong en Sánchez wordt ook genoemd als klant van de Spaanse dopingdokter Eufemiano Fuentes. De Spaans kampioen tijdrijden werd begin februari op non-actief gesteld door Blanco, aangezien de ploegleiding eerst uitgebreid wil onderzoeken wat waar is van alle verhalen. We zijn niet tegen Luis-Léon, maar voor onze ploeg. We plegen nauwkeurig onderzoek om er zeker van te zijn dat hij niets met dopingzaken te maken heeft. We willen niet voor onaangename verrassingen komen te staan'', zei teambaas Richard Plugge toen.

Sánchez is een van de toprenners van Blanco, de opvolger van de Rabobankploeg. Hij bezorgde zijn team de afgelopen 2 jaar steeds een ritzege in de Ronde van Frankrijk.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013