Weer geen medaille Van Gelder (2)

20 april 2013

EK TURNEN

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP) - Yuri van Gelder is er bij de Europese kampioenschappen turnen in Moskou niet in geslaagd een medaille te veroveren aan de ringen. De drievoudig Europees kampioen moest met een score van 15,366 genoegen nemen met de zevende plaats. De verschillen waren bijzonder klein. Van Gelder bleef maar één tiende van het goud verwijderd.

De Oekraïner Igor Radivilov en de Fransman Samir Ait Said deelden de eerste plaats met een score van 15,466. Er waren ook twee bronzen medailles nodig: voor de Italiaan Matteo Morandi en de Fransman Danny Pinheiro-Rodrigues, beiden goed voor 15,433.

Van Gelder, zaterdag 30 geworden, was voor het laatst in 2009 Europees kampioen. Sindsdien slaagde hij er, mede door een dopingschorsing, niet meer in het podium te halen op een groot toernooi. Vorig jaar in Montpelier eindigde hij als vierde. Een hupje bij de afsprong kostte hem wellicht de titel. Van Gelder deed zijn 'moeilijke afsprong' - een dubbelsalto gestrekt met hele schroef - maar slaagde er niet in stil te staan bij de landing.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013