Ex-ploegleider Bruyneel blijft zwijgen (2)

18 april 2013

WIELRENNEN EN DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

BRUSSEL (ANP) - De publieke dopingbiecht van zijn voormalige vertrouweling Lance Armstrong en van tal van andere prominente wielrenners zet ex-ploegleider Johan Bruyneel vooralsnog niet aan tot een ruimhartige bekentenis. Op zijn persoonlijke website laat de 48-jarige Belg donderdag weten dat hij zijn verhaal later wil vertellen.

Bruyneel schrijft dat er veel is gebeurd sinds hij in augustus 2012 voor de laatste keer op zijn weblog van zich liet horen. ,,Er zal een moment en een plaats komen waarop ik mijn mening over het onderwerp zal geven, maar wegens een aantal lopende procedures is dat moment nu nog niet", betoogt Bruyneel.

Nadat Armstrong in januari in de tv-show van Oprah Winfrey bekende dat hij zijn zeven tourzeges dankzij dopinggebruik had veroverd, kwam ook Bruyneel zwaar onder vuur te liggen. De gevallen Amerikaan noemde de Vlaming echter niet bij naam. Tot op heden erkende Bruyneel nog geen schuld.

,,Ondanks wat er al dan niet is gebeurd, houd ik nog steeds van de wielersport'', stelt Bruyneel. ,,Wat er ook gebeurt, mijn liefde voor de sport zal nooit sterven.''

Volgens Bruyneel is de wielersport, ondanks alle dopingverhalen, nog steeds populair. ,,De sport heeft gezegevierd. Ik twijfel er niet aan dat er een nieuw tijdperk is aangebroken in de wielersport. De renners lijken dit moment omarmd te hebben, net als de fans.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013