Vacansoleil-DCM zonder Rujano naar Giro (2)

1 mei 2013

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - De wielerformatie Vacansoleil-DCM staat zaterdag zonder beoogd kopman José Rujano aan de start van de Giro. Dat heeft de ploeg woensdag laten weten. Tegen de coureur uit Venezuela loopt een onderzoek in een Italiaanse dopingzaak.

,,De feiten tegen Rujano lijken vrij onschuldig'', zegt ploegleider Jean-Paul van Poppel. ,,Maar een geloofwaardige sport kan allang niet meer uitgaan van waar iets op lijkt. We moeten het licht voor hem op oranje houden zolang de officier van justitie in Italië geen beslissing neemt.'' De beslissing waarover Van Poppel spreekt, wordt deze maand verwacht.

Van Poppel heeft vier Nederlanders gekozen voor de Italiaanse ronde. Dat zijn Martijn Keizer, Maurits Lammertink, Pim Ligthart en Rob Ruijgh. Hij spreekt van een ploeg van vrijbuiters. ,,Ik zie toch kansen op een ritzege met afmakers als bijvoorbeeld Ligthart, Grega Bole en Marco Marcato. Marcato maakt zijn debuut in de Giro en kiest net als Rafael Valls voor deze prachtige ronde om eens te kijken of hier meer kansen liggen voor een dagzege dan in de Ronde van Frankrijk.''

De selectie, met vijf verschillende nationaliteiten, bestaat nu uit: Grega Bole (Slv), Martijn Keizer (Ned), Maurits Lammertink (Ned), Pim Ligthart (Ned), Marco Marcato (Ita), Rob Ruijgh (Ned), Willem Wauters (Bel), Rafael Valls (Spa) en Frederik Veuchelen (Bel).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013