Troicki anderhalf jaar geschorst (2)

25 juli 2013

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - De internationale tennisfederatie (ITF) heeft Viktor Troicki donderdag voor 18 maanden geschorst wegens overtreding van het dopingreglement. De 27-jarige Serviër weigerde tijdens het toernooi van Monte Carlo bloed af te staan voor een controle op het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen of methoden. De ITF heeft nu besloten dat vergrijp te beschouwen als een positieve test.

Troicki werd op 15 april na afloop van de partij tegen de Fin Jarkko Nieminen in de eerste ronde, kansloos verloren met 1-6 2-6, gevraagd behalve een urinestaal ook bloed te laten prikken. Het laatste zag hij niet zitten ,,omdat hij zich niet lekker voelde'' en de controleur hem niet voldoende duidelijk had gemaakt dat medewerking verplicht was.

Dat kwam de nummer 53 van de ATP-ranglijst duur te staan. Hij mag tot 24 januari 2015 geen wedstrijden spelen. Troicki was donderdag nog in Kroatië actief in de tweede ronde van het ATP-evenement van Umag. Dat werd ook geen succes. Hij verloor in twee sets van de Spanjaard Tommy Robredo: 0-6 4-6.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013