Dopingcontroleurs lopen Horner mis in Madrid (4)

16 september 2013

RONDE VAN SPANJE

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Chris Horner heeft maandag buiten zijn schuld om een dopingcontrole in Madrid gemist. Controleurs van de Spaanse antidopingautoriteit AEA troffen de 41-jarige winnaar van de Ronde van Spanje een dag na zijn triomftocht niet aan in het rennershotel van RadioShack, wat tot een stroom aan geruchten leidde. Horner had een dag eerder echter bij het Amerikaanse antidopingbureau Usada al aangegeven de nacht in een ander hotel door te brengen.

De teamleiding van RadioShack bracht naar aanleiding van alle geruchten een verklaring naar buiten, waarin ook een kopie was afgedrukt van het mailtje dat Horner naar Usada had gestuurd over de wijziging in zijn 'whereabouts'. De Amerikanen, die een bevestiging terugstuurden naar de oudste winnaar ooit van de Vuelta, zouden dat echter niet hebben doorgegeven aan hun Spaanse collega's. Die liepen Horner daarom mis in het hotel van RadioShack.

Via de Spaanse krant AS lekte dat nieuws al snel naar buiten, tot onvrede van RadioShack. ,,Wij vinden de communicatie tussen de Spaanse antidopingautoriteit en de media een schending van de privacy van Chris Horner, zeker omdat de fout bij de controleurs ligt'', aldus de teamleiding.

Wielrenners moeten in hun whereabouts van dag tot dag aangeven waar ze verblijven, zodat ze altijd gecontroleerd kunnen worden. Drie gemiste controles in 18 maanden tijd staan gelijk aan een positieve test, wat een schorsing betekent.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013