Usadabaas Tygart gaat Jamaicanen helpen (2)

14 november 2013

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

JOHANNESBURG (ANP/DPA) - Travis Tygart, het hoofd van de Amerikaanse andtidopinginstantie Usada, gaat de Jamaicanen helpen in de strijd tegen doping. Dat kwam donderdag naar voren tijdens het congres van antidopinginstanties in Johannesburg, georganiseerd door het mondiale antidopingbureau WADA. ,,Ze hebben hulp nodig om de normen en waarden van het WADA na te streven'', aldus Tygart.

De sprintnatie Jamaica viel afgelopen jaar op door acht positieve dopinggevallen, onder wie voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter Asafa Powell. Anne Shirley, de vorige voorzitster van het Jamaicaanse antidopingbureau Jadco, verklaarde onlangs dat voorafgaand aan de Olympische Spelen in Londen geen onaangekondigde dopingcontroles waren gedaan.

,,De Jamaicaanse atleten verdienen een betere behandeling'', gaf Tygart aan. ,,Het Usada is bereid om het Jadco daarin te ondersteunen.''

Tygart verwierf bekendheid door zijn strijd tegen Lance Armstrong. De oud-wielrenner bekende begin dit jaar systematisch verboden middelen te hebben gebruikt en werd daarvoor, mede door de inspanningen van het Usada en Tygart, voor het leven geschorst. Ook werden al zijn zeven tourzeges teruggevorderd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013