ITF verdedigt antidopingbeleid

14 november 2013

DOPING

JOHANNESBURG (ANP) - De internationale tennisfederatie (ITF) heeft er alle vertrouwen in dat haar antidopingbeleid voldoende effectief is. Topspelers als Roger Federer en Novak Djokovic trokken dat onlangs in twijfel. De ITF vindt hun kritiek onterecht.

,,Ik ben van mening dat tennis het goed doet met het programma dat er ligt. Onlangs hebben we twee behoorlijk geruchtmakende zaken gehad met Marin Cilic en Viktor Troicki. Laten we niet vergeten dat in deze gevallen overtreding van de regels door de betrokken spelers bewezen is geacht'', zei Stuart Miller, de verantwoordelijke 'dopingbestrijder' van de ITF, donderdag tijdens het WADA-congres in Johannesburg.

,,Het toont voor mij aan dat we succes hebben in het aanpakken van zondaren voor wie het programma is opgezet. Dat behelst controles tijdens toernooien en, steeds vaker ook, buiten de competitie om. We nemen daarbij zowel urine als bloed af. Bovendien hebben we onlangs ook het biologisch paspoort geïntroduceerd, nog een wapen in de strijd tegen doping.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013