Ulissi sprint naar etappezege in Giro (3)

15 mei 2015

RONDE VAN ITALIË

N i e u w bericht, meer informatie in laatste alinea

FIUGGI (ANP) - Wielrenner Diego Ulissi heeft vrijdag de zevende etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De Italiaan was de snelste in een massasprint aan het einde van de monsteretappe van 264 kilometer naar Fiuggi. Ulissi, vorig jaar goed voor twee ritzeges in de Giro, was net iets sneller dan de Spanjaard Juan Lobato. De Australiër Simon Gerrans spurtte naar de derde plaats.

Ulissi vierde zijn zege met vreugdetranen. Hij stapte van zijn fiets en ging even met de handen voor zijn ogen op het asfalt liggen. De Italiaan is pas sinds maart weer in koers na een schorsing van negen maanden wegens overtreding van de dopingregels. Hij werd vorig jaar betrapt op een te hoge waarde salbutamol. De renner vertelde het het anti-astmamiddel Ventolingaf te hebben gebruikt wegens klachten aan de luchtwegen.

Alberto Contador blijft eigenaar van de roze trui. De Spanjaard ging ondanks een schouderblessure, opgelopen bij een valpartij in de zesde etappe, gewoon van start. Hij verbeet de pijn en reed nagenoeg de hele rit omringd door ploeggenoten in het voorste gedeelte van het peloton. Contador verdedigt zaterdag in een heuvelachtige achtste etappe een voorsprong van twee seconden op de Italiaan Fabio Aru.

De Italianen Marco Bandiera, Nicola Boem, Pierpaolo De Negri en Bulgaar Nikolay Mihaylov kleurden de langste rit van de Giro. Ze reden ruim 200 kilometer op kop met en namen een voorsprong van ruim negen minuten. Het viertal werd zo'n 20 kilometer voor de finish achterhaald, waarna de ploegen van de klassementsleiders de koers controleerden.

Tom-Jelte Slagter was met een negentiende plaats de beste Nederlander. Stef Clement, Steven Kruijswijk en Martijn Keizer handhaafden zich ook in de voorste groep. Kruijswijk is met een 31e plaats de beste Nederlander in het algemeen klassement. De kopman van Team LottoNL-Jumbo heeft al 9.54 minuten langer op de fiets gezeten dan Contador.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015