Topsprinter Gatlin geweigerd in Peking (2)

19 mei 2015

N i e u w bericht, meer informatie

PEKING (ANP/RTR) - De organisatie van het atletiekgala komende woensdag in Peking heeft topsprinter Justin Gatlin geweigerd. Dat zei de Amerikaan dinsdag bij zijn vertrek uit de Chinese hoofdstad.

Gatlin spurtte vorige week in Doha naar 9,74 op de 100 meter, de beste tijd van dit jaar. De 33-jarige Amerikaan is ook controversieel wegens twee eerdere dopingschorsingen.

Hij was zaterdag al naar China gevlogen, maar had de organisatie wel bericht dat hij zelf nog twijfelde of hij kon meedoen aan de World Challenge, waar hij al twee keer de 100 meter won. Gatlin had stijve spieren na zijn toptijd in Doha. ,,Na de training op maandag voelde ik me echter prima en heb doorgegeven dat ik kon lopen. Vervolgens kreeg ik te horen: blijf maar weg. Ik vind dat nogal respectloos.''

De organisatie gaf geen commentaar aan persbureau Reuters, dat via de manager van Gatlin wel een bericht onder ogen kreeg waarin de wedstrijdorganisatie de Amerikaanse sprinter te kennen geeft weg te blijven bij de wedstrijd in Peking. ,,Het is te gek voor woorden. Ik loop de snelste 100 meter ter wereld sinds 2012, heb wat kramp en ben zo netjes dat door te geven. Vervolgens krijg ik deze botte afwijzing. Ik snap er weinig van en ben er boos over'', aldus Gatlin, die naar eigen zeggen ook zelf opdraait voor zijn reis- en verblijfskosten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015