Clement hoopt op clementie

21 mei 2015

RONDE VAN ITALIË

VICENZA (ANP) - Wielrenner Stef Clement vreest voor een schorsing van twee jaar. De 32-jarige coureur van IAM Cycling was donderdag na de twaalfde etappe in de Ronde van Italië te laat bij de dopingcontrole. Clement had zich in Vicenza binnen een half uur moeten melden bij de controleurs, maar vanwege alle hectiek bij de finish was hij te laat. ,,Heb de controle alsnog gedaan en mijn verklaring afgegeven. Nu hopen op wat clementie van de instanties'', meldde Clement op Twitter. ,,Extreme omstandigheden lijkt me.

De Nederlander was tijdens de etappe hard tegen het natte asfalt gesmakt, in de afdaling van de Crosara. Clement bleef een tijdje versuft op de grond leggen, maar stapte met verwondingen aan zijn heup en elleboog toch weer op de fiets. Op ruim zeventien minuten van winnaar Philippe Gilbert kwam de kopman van IAM Cycling over de finish, waar hij in alle hectiek de verzorger miste die hem moest vertellen dat hij naar de dopingcontrole moest.

Pas bij de teambus, vijf kilometer verderop, hoorde Clement dat hij zijn plasje moest inleveren. Hij was te laat bij de dopingcontrole en riskeert daardoor volgens de regels een fikse schorsing. Vanwege zijn verwondingen is nog onduidelijk of Clement vrijdag weer op de fiets stapt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015