'Franse atlete Traby drie jaar geschorst'

19 mei 2015

FBK GAMES

HENGELO (ANP) - De Franse atlete Laïla Traby is voor drie jaar geschorst wegens het gebruik van epo. Dat meldt de Franse krant Le Monde. De 36-jarige Traby won afgelopen zomer bij de Europese kampioenschappen in Zürich de bronzen medaille op de 10.000 meter. Ze bleef nipt de Nederlandse debutante Jip Vastenburg voor. De Franse atletiekbond heeft de schorsing nog niet gepubliceerd.

Traby werd in november aangehouden. De politie trof bij een inval in haar appartement in Font-Romeu, waar ze verbleef voor een hoogtestage, het verboden prestatiebevorderende middel aan. Ze moest een dopingcontrole ondergaan en daaruit kwam naar voren dat ze de epo ook zelf had gebruikt. De atlete heeft steeds haar onschuld volgehouden.

Het is nog niet duidelijk of de schorsing gevolgen heeft voor de prestatie van Traby op de EK. Vastenburg ligt er niet wakker van: ,,Ik heb het niet in de hand, maar ik vind wel dat als ze doping heeft gebruikt op de EK, ze dan onterecht een medaille heeft gekregen. Ik vind het nu lastig om te zeggen dat die plak mij toekomt. Laat ik er eerst maar een op eigen kracht winnen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015