Deal tussen Verbruggen en UCI loopt stuk (2)

21 december 2015

RIJSWIJK (ANP) - Een deal tussen voormalig UCI-voorzitter Hein Verbruggen en het huidige bestuur van de wielerbond is stukgelopen. De huidige preses, Brian Cookson, liet maandagavond weten dat er deze zomer een akkoord was gesloten tussen de strijdende partijen. Dat akkoord is inmiddels voorbij.

De website Inside the Games meldde maandag dat een juridische zaak van de Nederlander Verbruggen was geschikt voor rond de 40.000 euro en dat Verbruggen erevoorzitter kon blijven bij de UCI. ,,Cookson heeft toegezegd dat hij mij niet zal vragen die titel in te leveren en deze vraag niet meer aan te halen in welke gelegenheid dan ook'', zegt Verbruggen tegen de site.

,,Ik heb inderdaad een ontmoeting gehad met Verbruggen deze zomer. We kwamen onder meer overeen dat hij zou stoppen met het gebruiken van zijn invloed om de UCI te bekritiseren en te schaden. Aangezien Verbruggen zich daar niet aan heeft gehouden, is de deal van de baan. Er is nooit geld betaald aan Verbruggen sinds ik voorzitter ben'', aldus Cookson.

In juni dit jaar kondigde Verbruggen juridische stappen aan tegen de UCI vanwege de publicatie van een in zijn ogen misleidend rapport over het (doping)verleden bij de wielerunie en de rol van onder meer Verbruggen daarin. Dat rapport van een onafhankelijke commissie bulkte volgens Verbruggen van de fouten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015