Tour 2017 start in Düsseldorf (2)

22 december 2015

De Tour startte dit jaar voor de 21e keer in een ander land dan Frankrijk. Utrecht vormde het decor voor de eerste etappe. Komend jaar begint de grootste wielerronde weer gewoon in eigen land, namelijk Mont-Saint-Michel.

Tourbaas Christian Prudhomme liet zich in oktober bij de presentatie van het etappeschema voor de komende Ronde van Frankrijk al ontvallen dat Düsseldorf de grootste kanshebber was op de Tourstart van 2017. ,,Het zal de wielersport in Duitsland een nieuwe impuls geven', zei hij toen.

Düsseldorf liet de gemeenteraad stemmen over de plannen om de Tour naar de stad te halen. Een krappe meerderheid gaf in november het groene licht aan burgemeester Thomas Geisel, die meer dan 6 miljoen euro mocht besteden aan het project.

Doping speelde een rol in de discussie, want pas dit jaar omarmde Duitsland weer de Tour met rechtstreekse uitzendingen van televisiezender ARD. De Duitse wielerfans waren sinds 2009 verstoken van livebeelden, nadat de ARD en ZDF hadden besloten vanwege de aanhoudende dopingschandalen in de wielersport het evenement niet meer op de voet te volgen.

Details over het Grand Départ in Düsseldorf worden op 14 januari bekendgemaakt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015