Twente-directeur heeft hoop op oplossing

13 maart 2016

ENSCHEDE (ANP) - Onno Jacobs hoopt de komende week duidelijkheid te krijgen over de financiële toekomst van FC Twente. De club heeft de crediteuren uitgenodigd voor een gesprek. Met name een akkoord met de voormalig bestuurders Joop Munsterman en Aldo van der Laan moet een oplossing bieden voor de nijpende problemen.

,,Dit is de mogelijkheid ook voor voormalig bestuurders hun FC Twente-hart nog eenmaal te laten spreken'', zei Jacobs bij FOX Sports. ,,Er is een afspraak gemaakt. Alle partijen hebben de noodzaak ingezien om tot elkaar gekomen. Bij een akkoord kunnen we hopelijk een gezonde doorstart maken.''

FC Twente moet hopen dat de schuldeisers coulant zijn om zo een sluitende begroting te kunnen presenteren. ,,Deze gesprekken zijn nodig om de club financieel overeind te houden. Daarna is het aan de KNVB en de gemeente Enschede om ook akkoord te gaan.'' KNVB-directeur Bert van Oostveen sprak eerder al de vrees uit dat FC Twente de licentie voor het spelen van betaald voetbal kan verliezen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016