Tientallen Russische worstelaars betrapt (2)

22 maart 2016

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP) - Tientallen Russische worstelaars zijn betrapt op doping. Dat heeft voorzitter Michail Mamiasjvili van van de Russische worstelbond dinsdag bekendgemaakt aan media uit dat land. Volgens hem kwam het grootschalige dopegebruik aan het licht bij een uitgebreid onderzoek, waar nu de resultaten van zijn gepubliceerd.

De bondsvoorzitter noemt de dopingzaken ,,een epidemie die grenst aan een catastrofe''. Hij verwacht dat zijn team hierdoor niet naar de Olympische Spelen mag. Hij noemde in ieder geval twee namen: Jevgeni Saleev (zilver op WK 2014) en Sergei Semenov .

De Russische sport zucht onder de dopingperikelen, die inmiddels in vrijwel elke tak van sport zijn doorgedrongen. Eind vorig jaar bleek dat binnen de Russische atletiekwereld systematisch doping werd gebruikt, de afgelopen tijd gingen uiteenlopende sporters voor gaas omdat zij meldonium hadden gebruikt. Dat middel staat sinds dit jaar op de dopinglijst.

De Russische minister van Sport, Vladimir Moetko, zei dinsdag dat hij op wil stappen als dat nodig is. ,,Dit land heeft leiders die bepaalde besluiten hebben genomen. Als deze situatie mij direct aangaat, zal ik mijn post verlaten.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016