Liverpool-verdediger Sakho betrapt op doping (3)

23 april 2016

N i e u w bericht, meer informatie in laatste alinea

LIVERPOOL (ANP/RTR) - De Franse verdediger Mamadou Sakho is betrapt op doping. Zijn club FC Liverpool meldt zaterdag op de website dat het Sakho een voorlopige schorsing heeft opgelegd. De club kreeg vrijdag van de Europese voetbalbond UEFA de mededeling dat een onderzoek loopt naar een mogelijke overtreding van de dopingregels. Daarop besloot de Engelse club, die in de halve finales staat van de Europa League, zijn speler voorlopig aan de kant te houden.

De 28-voudig international speelt sinds 2013 voor Liverpool dat hem overnam van Paris Saint-Germain. Hij zal zich op korte termijn bij de UEFA moeten verantwoorden. Liverpool benadrukt dat Sakho door de UEFA niet is geschorst. Wel wordt hij hangende het onderzoek niet opgesteld door coach Jürgen Klopp. Sakho dreigt ook het EK voetbal in zijn vaderland te missen. Donderdag speelt zijn club in de Europa League tegen het Spaanse Villarreal.

Volgens de Franse radiozender RMC zou het gaan om een vetverbrandingsmiddel dat gebruikt wordt om af te vallen. Volgens de Liverpool Echo zou Sakho zijn betrapt in het duel in de achtste finales van de Europa League met Manchester United op 17 maart. Kolo Touré, zijn ploeggenoot bij Liverpool, werd in 2011 als speler van Manchester City voor eenzelfde vergrijp voor een half jaar geschorst.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016