Russen willen Sjarapova meenemen naar Spelen

26 mei 2016

MOSKOU (ANP) - Maria Sjarapova wordt ondanks haar schorsing opgenomen in het tennisteam van Rusland voor de Olympische Spelen. De 29-jarige vijfvoudig grandslamwinnares is sinds 12 maart voorlopig geschorst omdat ze is betrapt op het gebruik van meldonium.

Het is echter nog niet duidelijk of Sjarapova definitief wordt geschorst. Meldonium staat sinds 1 januari op de dopinglijst, maar het blijkt langer te duren voor het middel volledig uit het lichaam is verdwenen. Sporters die voor 1 maart zijn betrapt en minder dan een microgram van het middel in hun bloed hebben, ontlopen een schorsing.

De Russen moeten hun team voor 6 juni hebben aangemeld. ,,Of ze meespeelt wordt aan het eind van de eerste week van Roland Garros bepaald'', zei Sjamil Tarpisjtsjev van de Russische tennisbond tegen R-Sport. Dat toernooi wordt op dit moment in Parijs gespeeld.

Ook Svetlana Koeznetsova, Anastasia Pavlijoetsjenkova en Daria Kasatkina zijn opgenomen in de ploeg. Mocht Sjarapova niet ontkomen aan een schorsing, neemt Ekatarina Makarova haar plaats in.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016