Frankfurt blijft in Bundesliga (2)

23 mei 2016

N i e u w bericht, meer informatie

NÜRNBERG (ANP) - Eintracht Frankfurt speelt ook volgend seizoen in de Bundesliga. In de play-off om promotie en degradatie rekende de club maandag af met uitdager 1. FC Nürnberg. Frankfurt won de tweede wedstrijd maandagavond in Nürnberg met 1-0 en dat was voldoende na het gelijkspel (1-1) vorige week voor eigen publiek in Frankfurt.

Haris Seferovic maakte maandagavond de cruciale treffer voor Frankfurt, na ruim een uur spelen. Luc Castaignos zag vanaf de bank hoe zijn ploeggenoten overeind bleven tijdens het ultieme slotoffensief van de thuisploeg. Dave Bulthuis speelde de hele wedstrijd centraal achterin bij Nürnberg.

Eintracht Frankfurt eindigde het reguliere seizoen in de Bundesliga op de zestiende plaats. FC Nürnberg werd derde in de 2. Bundesliga en speelt door de nederlaag ook komend seizoen op het tweede niveau in Duitsland.

Voor Frankfurt was er maandag nog meer goed nieuws. Direct na de wedstrijd maakte de club bekend dat aanvoerder Marco Russ succesvol is geopereerd aan een tumor die vorige week werd ontdekt. De tumor werd gevonden door een dopingtest. Verdediger Russ speelde in de eerste wedstrijd tegen Nürnberg nog wel mee en had met een eigen doelpunt nog een ongelukkige hoofdrol. ,,Hij heeft laten weten dat het goed met hem gaat'', zei zijn trainer Niko Kovac maandagavond. Over het vervolg van zijn herstel kon de club maandagavond nog niet veel meer duidelijkheid bieden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016