Wielrenner Henao vrijuit (2)

31 mei 2016

LAUSANNE (ANP) - Sergio Henao mag weer op de racefiets stappen. Met de bloedwaarden van de Colombiaanse wielrenner van Team Sky is niets aan de hand. De internationale wielrenunie UCI maakte dinsdag bekend dat hij vrijuit gaat.

Henao werd ruim een maand geleden door Sky aan de kant gezet omdat er zorgen waren over de bloedwaarden in zijn biologische paspoort. De Colombiaan werd niet meteen van doping verdacht, maar de afwijkende waarden behoefden nader onderzoek. Deskundigen van een onafhankelijke instantie hebben het biologische paspoort van de Colombiaan grondig bestudeerd en kwamen tot de slotsom dat er geen reden tot zorg is.

Henao werd in 2014 ook al eens drie maanden uit de competitie gehaald vanwege zijn ongewone biologische paspoort. Hij woont en traint meestal op grote hoogte in zijn geboorteland en dat kan invloed hebben op zijn bloedwaarden. ,,We zijn blij dat hij weer mag koersen, maar de uitkomst heeft ons niet verrast. We hebben steeds in de onschuld van Sergio geloofd'', zei teambaas Dave Brailsford van Team Sky.

Henao was bezig aan een sterk seizoen totdat Sky hem tijdelijk de wacht aanzegde. Hij werd dit jaar derde in de Tour Down Under, zesde in Parijs-Nice en tweede in de Ronde van Baskenland. Hij zou ook de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Italië rijden, maar dat ging niet door.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016