Tsjitsjerova schoon in B-staal Londen 2012

6 juni 2016

MOSKOU (ANP) - Goed nieuws voor de Russische hoogspringster Anna Tsjitsjerova. De olympische kampioene van Londen 2012 heeft de tweede hertest van een oude dopingstaal glansrijk doorstaan. Het betreft de contra-expertise van de eerste hertest van haar urinemonster afgenomen tijdens de Spelen van 2012, die negatief voor haar uitviel.

Het Internationaal Olympisch Comité onthulde onlangs dat in totaal 23 atleten die in 2012 deelnamen aan de Zomerspelen in Londen bij hertesten niet door de dopingcontrole kwamen. Het IOC maakte geen namen bekend, het Russische olympisch comité erkende dat er acht atleten uit Rusland bij de betrapten zaten.

Tsjitsjerova liet via persbureau Tass weten dat de B-staal negatief was, in tegenstelling tot de A-test, waarin ze positief was bevonden. Ze zit kennelijk ook bij de veertien Russen die alsnog betrapt zijn bij de hertesten van de dopingmonsters van de Spelen van 2008 in Peking, waar ze brons veroverde. ,,Over de uitslag van die B-test weet ik nog niets. Die krijg ik op 8 juni'', aldus de atlete.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016