Beslissing over beroep Sjarapova uitgesteld (2)

11 juli 2016

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - Tennisster Maria Sjarapova en de internationale tennisfederatie (ITF) zijn het eens geworden over uitstel in de beroepszaak tegen de schorsing van twee jaar die de Russische kreeg opgelegd wegens het gebruik van het verboden middel meldonium. Beide partijen hebben meer tijd nodig voor de zaak bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Het CAS laat maandag weten dat de beslissing die later deze maand stond gepland nu op 19 september wordt verwacht. Door het uitstel komt Sjarapova definitief niet in aanmerking voor deelname aan de Olympische Spelen, volgende maand in Rio de Janeiro.

De Russische Sjarapova (29) werd tijdens de Australian Open op 26 januari betrapt op het gebruik van het hartmedicijn meldonium. Dat middel staat sinds 1 januari op de verboden lijst, omdat het ook een prestatiebevorderende werking heeft.

Sjarapova maakte op 7 maart tijdens een persconferentie in Los Angeles haar positieve dopingtest zelf bekend. Ze zei dat ze het medicijn al tien jaar slikt op doktersvoorschrift en naar eigen zeggen wist ze niet dat meldonium sinds januari dit jaar verboden is. Sjarapova wil dat de schorsing wordt opgeheven of dat de duur wordt beperkt.

In haar tennisloopbaan won Sjarapova tot dusver 35 WTA-titels, waaronder alle grandslams (Roland Garros tweemaal). Ze sloeg bijna 36,5 miljoen dollar (33 miljoen euro) aan prijzengeld bij elkaar.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016