Zwemster Efimova mag naar Rio 2016

12 juli 2016

MOSKOU (ANP) - De Russische zwemster Joelia Efimova mag deelnemen aan Rio 2016. Volgens haar advocaat heeft de internationale zwemfederatie FINA de dopingbeschuldiging ingetrokken. ,,Ze is vrij om weer aan wedstrijden deel te nemen, er zijn geen straffen opgelegd'', liet haar raadsman dinsdag weten.

Efimova testte begin dit jaar positief op meldonium, het middel dat sinds 1 januari op de dopinglijst staat. De 24-jarige specialiste op de schoolslag kreeg een voorlopige schorsing. Volgens het mondiale antidopingbureau WADA is er echter onvoldoende bewijs dat meldonium na gebruik snel uit het lichaam verdwijnt. Het is daardoor mogelijk dat sporters in 2016 zijn betrapt op het middel terwijl ze het vorig jaar innamen.

Voor Efimova dreigde een levenslange schorsing, omdat ze twee jaar geleden ook al een positieve dopingtest aflegde. Het leverde de Russin, die bij de Spelen van Londen 2012 brons pakte op de 200 school, een schorsing van zestien maanden op. Efimova luisterde haar rentree vorig jaar bij de WK in Kazan op met goud (100 school) en brons (50 school).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016