Brits anti-dopingbureau door het stof (2)

12 juli 2016

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse anti-dopingautoriteit UKAD geeft toe dat er 'gruwelijke' fouten zijn gemaakt in de zaak van dopingarts Mark Bonar die in de afgelopen zes jaar ongeveer 150 Britse sporters aan verboden middelen zou hebben geholpen. Voorzitter David Kenworthy heeft dat gezegd naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek van de Britse regering naar de werkwijze van UKAD.

Voormalig amateurwielrenner en dopingzondaar Dan Stevens waarschuwde de UKAD wel zeven keer over de dopingarts maar met zijn meldingen werd niks gedaan. Het onafhankelijk onderzoek naar het functioneren van UKAD noemde het moeilijk om te begrijpen waarom er niks met de informatie van de klokkenluider gebeurde.

,,Eerlijk gezegd weet ik het nog steeds niet. Het was een gruwelijke vergissing en het had niet mogen gebeuren. Niemand denkt daar anders over'', aldus Kenworthy in zijn reactie.

De Sunday Times onthulde het schandaal rond de dopingarts in april. Bonar bekende in gesprek met undercoverjournalisten van de krant dat hij sporters voorzag van epo, steroïden en groeihormonen. Onder zijn cliënten zouden spelers zijn van voetbalclubs zoals Arsenal, Chelsea en Leicester City, wielrenners uit de Tour de France, tennissers en een cricketspeler.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016