Russen willen nader onderzoek in dopingzaak

19 juli 2016

MOSKOU (ANP) - Het Russisch Olympisch Comité (OKR) dringt aan op nader onderzoek naar de grootschalige en systematische dopingfraude door de Russen bij de Olympische Spelen van Sotsji 2014. Volgens het OKR zijn de beschuldigingen in het rapport van het mondiale antidopingbureau WADA dermate ernstig dat een groter onderzoek vereist is. Het OKR biedt daarbij alle medewerking aan.

Het OKR lijkt met de oproep aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tijd te willen winnen in de nog maar korte aanloop naar Rio 2016. Het hoofdbestuur van het IOC houdt dinsdag spoedberaad over de schokkende conclusies in de dopingrapport van de Canadese jurist Richard McLaren dat maandag naar buiten kwam. De Russen moeten vrezen voor een algehele schorsing, zowel voor de Olympische Spelen in augustus als voor de Paralympics in september.

Vooralsnog zijn alleen de Russische atleten geschorst voor Rio 2016 vanwege de diepgewortelde dopingcultuur in de Russische atletiek, al wordt voor sommige atleten nog wel een uitzondering gemaakt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016