Volleybalbond FIVB wil Rusland wél op Spelen

19 juli 2016

RIO DE JANEIRO (ANP) - In de discussie rond een mogelijke schorsing van alle Russische sporters voor de Olympische Spelen, heeft de internationale volleybalfederatie FIVB een opvallend tegengeluid laten horen. De FIVB vindt bij monde van de Braziliaanse voorzitter Ary Graça dat de (beach-)volleybalteams uit Rusland wél naar Rio de Janeiro mogen gaan. ,,We kunnen de Russische teams niet straffen omdat er in andere sporten wat problemen zijn'', meldde Graça in een verklaring.

De Canadese jurist Richard McLaren kwam na onderzoek tot de conclusie dat de afgelopen jaren in Rusland sprake was van een door de staat aangestuurd dopingsysteem, dat bijna alle sporten behelsde. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) overweegt daarom alle Russische sporters te weren van de Spelen.

,,De FIVB voert een zerotolerancebeleid wat betreft doping, maar we hebben er ook vertrouwen in dat er op dit gebied geen problemen zijn met Russische volleyballers'', aldus Graça. ,,Veel testanalyses worden buiten Rusland gedaan, voornamelijk in Duitsland.'' De volleybalbaas kreeg bijval van olympisch kampioenen in zijn sport als Emanuel Rego, Julius Brink en Giba.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016