Kenia voldoet aan wereldantidopingcode

4 augustus 2016

LAUSANNE (ANP) - Het wereldantidopingbureau WADA heeft Kenia van de zwarte lijst gehaald van landen die niet voldoen aan de antidopingcode. De organisatie maakte dat donderdag, een dag voor de opening van de Olympische Spelen, bekend. Het Afrikaanse land heeft antidopingwetgeving opgesteld en ingevoerd die in lijn is met de code, oordeelt het bureau. Het Keniaanse antidopingbureau ADAK is door het WADA van de lijst gehaald van organisaties die niet voldoen aan de code van 2015.

Dit voorjaar nog bepaalde de toetsingscommissie van het WADA dat de antidopingwet die het parlement van het Afrikaanse land had goedgekeurd niet voldeed aan de eisen van de mondiale antidopingcode. Als WADA de conclusies van de toetsingscommissie had overgenomen, had dat een nieuw probleem kunnen worden voor het Internationaal Olympisch Comité. Kan een land dat niet voldoet aan de mondiale antidopingcode welkom zijn in Rio?

Talloze Keniaanse atleten werden de afgelopen jaren betrapt op doping. Dit tot grote ergernis van WADA, dat het land herhaaldelijk heeft aangespoord een fatsoenlijk dopingbeleid te voeren.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016