Griekse atleet uit dorp na doping (2)

5 augustus 2016

N i e u w bericht, meer informatie

RIO DE JANEIRO (ANP) - Een Griekse atlete is per direct door zijn eigen olympisch comité uit het olympisch dorp gezet na een positieve test op doping. Officials zeiden dat vrijdag duidelijk werd dat de sporter in juli was betrapt, bij een controle in Athene. Daarop werd ze onmiddellijk naar huis gestuurd. De Griekse delegatie wil vooralsnog alleen kwijt dat het om een zwemster gaat.

Ze is de derde atleet op de Spelen die vrijdag door een nationale bond werd geschorst. Cyprus heeft gewichtheffer Antonis Martasidis naar huis gestuurd. Hij is eind juli in Athene positief getest op een verboden middel. Het Ierse olympisch comité legde bokser Michael O'Reilly vrijdag een voorlopige schorsing op. De 23-jarige vuistvechter, die uitkomt in het middengewicht, liep tegen de lamp tijdens een controle vlak voor de Spelen.

Hij kan nog wel een een contra-expertise aanvragen, maar mag niet in actie komen tot de uitslag bekend is. O'Reilly won goud bij de Europese Spelen in Azerbeidzjan vorig jaar en gold als medaillekandidaat in Rio.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016