CAS stelt besluit Sjarapova weer uit (2)

13 september 2016

LAUSANNE (ANP) - Het internationaal sporttribunaal CAS heeft een definitief besluit in de dopingzaak van tennisster Maria Sjarapova opnieuw uitgesteld. Het hof in Lausanne maakte dinsdag bekend dat een oordeel begin oktober is te verwachten.

De internationale tennisfederatie ITF legde de Russische vijfvoudig grandslamwinnares in juni een schorsing van twee jaar op. Sjarapova had in maart zelf onthuld dat ze tijdens de Australian Open was betrapt op het gebruik van het verboden hartmedicijn meldonium. Dat middel staat sinds 1 januari op de dopinglijst, omdat het ook een prestatiebevorderende werking heeft.

De tennisster ging vrijwel meteen in beroep bij het CAS. Dat zou aanvankelijk op 18 juli uitspraak doen, maar stelde het besluit eerst uit naar 19 september en nu naar begin oktober.

De tennisdiva, die 35 toernooien op de WTA-tour won, vond de straf te zwaar. Ze zei in maart, nadat ze was betrapt, dat ze al tien jaar op doktersvoorschrift meldonium gebruikte en niet wist dat het sinds 1 januari was verboden. Bovendien oordeelde het dopingpanel van de ITF dat ze niet bewust de dopingregels had overtreden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016