Usain Bolt valt bij afscheid geblesseerd uit (2)

12 augustus 2017

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP) - De laatste race in zijn fenomenale loopbaan is voor Usain Bolt op een deceptie uitgelopen. De Jamaicaan raakte bij de WK als slotloper op de 4x100 meter geblesseerd aan zijn bovenbeen en kon niet meer verder.

Groot-Brittannië profiteerde het meest door goud te winnen in 37,47. Het thuisland verraste de favoriete Verenigde Staten, met wereldkampioen Justin Gatlin in hun midden met zilver afdropen. Japan pakte het brons.

Bolt krabbelde na een tijdje weer op en liet zich vervolgens toejuichen door de 56.000 toeschouwers in het Olympisch Stadion. Hij gaat ondanks zijn mislukte laatste sprintoptredens met pensioen als de snelste en meest gelauwerde atleet ooit.

Bolt heeft in zijn carrière elf gouden medailles, twee zilveren en een bronzen op wereldkampioenschappen vergaard. De begeerde gouden medaille op het koningsnummer, de 100 meter, bleef in Londen uit. Hij moest vorige week genoegen nemen met brons.

Bolt wil zelf als ‘fastest forever’ voortleven in de atletiek en voorlopig mag hij dat predicaat dragen. Hij bezit al sinds 2009 de wereldrecords op de 100 meter (9,58) en 200 meter (19,19).

De Jamaicaan, een publiekslieveling, is ook een olympische legende met acht keer goud. Hij had er negen in bezit, maar zijn gouden plak van de 4x100 op de Spelen van 2008 in Peking heeft hij moeten inleveren, omdat teamgenoot Nesta Carter bij hertesten alsnog werd betrapt op doping.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017