Hingis na uitschakeling officieel gestopt (2)

28 oktober 2017

N i e u w bericht, meer informatie

SINGAPORE (ANP) - Voor Tennisster Martina Hingis zit ook haar derde tenniscarrière erop. De 37-jarige Zwitserse werd zaterdag met haar dubbelpartner Yung-Jan Chan uitgeschakeld door het duo Timea Babos en Andrea Hlavackova in de halve finales van de WTA-Finals in Singapore: 6-4 7-6 (5).

Hingis had al vooraf aan het toernooi laten weten er na de WTA Finals mee op te houden. ,,Het is beter om te stoppen op het hoogtepunt'', zei ze.

Hingis begon 23 jaar geleden met tennissen en won in het enkelspel vijf grandslamtitels. Ze bereikte in 1997 de eerste plaats op de wereldranglijst. In 2002 stopte de voormalige nummer één vanwege blessureleed, om vier jaar later terug te keren. In 2007 stopte Hingis opnieuw, dit keer wegens een positieve dopingtest.

In 2013 keerde ze terug in het tenniscircuit, en richtte ze zich op het dubbelspel, waarin ze opnieuw de nummer één positie van de wereldranglijst behaalde. Hingis schreef in haar carrière 64 dubbeltitels in de WTA Tour op haar naam. In 2017 won ze negen titels in het vrouwendubbel, waaronder de US Open. In het gemengd dubbel pakte ze met Jamie Murray de titels op Wimbledon en de US Open.

,,Natuurlijk is het teleurstellend om een toernooi als dit zo af te sluiten'', zei de Zwitserse. ,,Maar we kunnen er niet te lang over treuren. We hebben een fantastisch jaar gehad. We kunnen trots zijn.'' Het duo sluit het jaar als de nummer één van de wereld.

Hingis zei het ritme van opstaan en trainen zeker niet te gaan missen, net als het beantwoorden van vragen. ,,Het is een fantastische carrière geweest. Ik ga het zeker missen, maar dit is niet echt een vaarwel. Ik hoop onderdeel van het tennis te blijven uitmaken.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017