Kremlin reageert nog niet op schorsing IOC (2)

6 december 2017

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP) - Het Kremlin spreekt zich woensdag nog niet uit over de schorsing door het IOC van Rusland voor de Olympische Spelen van Pyeongchang. De Russische regering wil het besluit van het Internationaal Olympisch Comité eerst nader analyseren voordat ze conclusies trekt. Dinsdag werd gesuggereerd dat president Vladimir Poetin mogelijk alle sporters terugtrekt voor de Winterspelen van Pyeongchang. Het IOC besloot Russische sporters die kunnen aantonen dat ze dopingvrij sporten wel toe te laten onder neutrale vlag.

Het IOC ging tot die maatregelen over vanwege een ,,niet eerder vertoonde systematische manipulatie'' van het antidopingsysteem. Een woordvoerder van het Kremlin meldde woensdag dat Rusland in contact wil blijven met het IOC, in het belang van de Russische sporters. ,,We moeten nu niet emotioneel reageren en de besluiten van het IOC wat ons land aangaat serieus bestuderen voordat we een oordeel vellen'', vertelde woordvoerder Dmitri Peskov. ,,We herhalen nogmaals dat het een ernstige zaak is, die een nauwkeurige analyse vereist.''

Ook doet het Kremlin voorlopig geen mededelingen over maatregelen tegen officials die door het IOC gestraft zijn wegens hun betrokkenheid bij de dopingpraktijken tijdens de Winterspelen van Sotsji. Die betreffen ook vicepremier Vitali Moetko, die voor het leven geschorst is voor Olympische Spelen. Moetko is ook voorzitter van het organisatiecomité van het WK voetbal van volgend jaar.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017