UEFA brandt zich niet aan Moetko (2)

7 december 2017

N i e u w bericht, meer informatie

NYON (ANP) - De UEFA is voorlopig niet van plan om bij wereldvoetbalbond FIFA de rol van Vitali Moetko aan te kaarten. De vicepremier en ex-minister van Sport van Rusland is voor het leven geschorst door het IOC voor zijn rol in een omvangrijk dopingsysteem in zijn land bij onder meer de Winterspelen van Sotsji. Hij blijft voorlopig wel aan als preses van het organisatiecomité van het WK-voetbal volgend jaar in Rusland.

,,Dit onderwerp stond niet op de agenda'', antwoordde voorzitter Aleksander Ceferin van de Europese voetbalbond toen hem naar Moetko werd gevraagd. ,,Het oordeel van het IOC is nog zo vers dat het moeilijk is om ook nu al stelling te nemen. Wat betreft doping ben ik wel voorstander van een zerotolerancebeleid.''

Veel mensen vragen zich af of het nog wel geloofwaardig is dat Moetko door het IOC geschorst is maar wel het organisatiecomité van het WK-voetbal mag leiden. De FIFA staat voorlopig achter de vicepremier van Rusland. Alexej Sorokin, lid van de FIFA uit Rusland, ziet ook geen problemen. ,,Dit is in het voetbal helemaal geen thema en dat was het hier ook niet'', zei hij na een vergadering van het uitvoerend comité van de UEFA.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017