Rusland: geen afmeldingen voor Spelen

11 december 2017

MOSKOU (ANP) - Bijna alle Russische wintersporters willen in februari 'gewoon' meedoen aan de Olympische Spelen, zelfs als ze dat onder neutrale vlag moeten doen. Volgens schermster Sofia Velikaja, voorzitter van de atletencommissie in Rusland, heeft tot nu toe geen enkele sporter aangegeven de Winterspelen te boycotten. President Vladimir Poetin had vorige week al aangegeven de Russische sporters die op persoonlijke titel naar Pyeongchang willen niet tegen te houden.

,,Tot nu toe heeft niemand laten weten de Spelen te boycotten'', zei Velikaja. ,,Het Russische olympisch comité steunt de sporters die willen meedoen en respecteert ook de mening van degenen die niet willen gaan.''

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloot de Russen vorige week te schorsen vanwege het dopingschandaal bij onder meer de Winterspelen van Sotsji 2014. Onder strikte voorwaarden mogen 'schoon' verklaarde Russische sporters wel onder neutrale vlag meedoen in Pyeongchang. Vanuit de Russische politiek werd opgeroepen de Spelen te boycotten, maar Poetin laat de sporters daarin vrij.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017