Clubs Premier League tekenen veiligheidsprotocol

11 juni 2020 16:30:30

LONDEN (ANP) - Alle twintig voetbalclubs uit de Engelse Premier League hebben hun handtekening gezet onder een lijst met protocollen waaraan ze zich moeten houden als hun competitie wordt hervat.

Manchester City - Arsenal en Aston Villa - Sheffield United zijn komende woensdag de eerste van in totaal 92 wedstrijden van het restant van de Premier League. Vlak voor beide duels zal een minuut van stilte in acht worden genomen voor de slachtoffers van het coronavirus, dat ook de Premier League ruim drie maanden heeft stilgelegd.

Alle resterende duels worden gespeeld zonder publiek en met maximaal 300 man in het stadion, inclusief pers, scouts, dopingfunctionarissen en personeel van beide clubs.

Stadions worden opgesplitst in rode, oranje en groene zones. In de rode zone zijn alleen 20 voetballers en 12 stafleden van beide clubs welkom. Hoekvlaggen, doelpalen, wisselborden en wedstrijdballen worden met enige regelmaat grondig gereinigd. Al die maatregelen waren voor de Engelse overheid een voorwaarde om het betaalde voetbal weer te hervatten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020