Atletiekbaas Coe: reputaties tellen niet in strijd tegen doping

23 december 2020 10:54:01

MONACO (ANP) - Reputaties tellen niet in de atletiek als het gaat om dopingstraffen. Ook de grote namen worden aangepakt. Dat zegt voorzitter Sebastian Coe van de mondiale atletiekbond World Athletics. "We hebben met de integriteitseenheid AIU een organisatie die onbevreesd en meedogenloos de bedriegers straft."

Coe refereerde onder anderen aan de wereldkampioenen Christian Coleman (100 meter) en Salwa Eid Naser (400 meter), die kortgeleden door de AIU zijn geschorst vanwege het missen van dopingcontroles. De Amerikaan Coleman mist de Olympische Spelen, de zaak van de atlete uit Bahrein loopt nog bij het sporttribunaal CAS.

"We hebben laten zien dat we er niet voor terugdeinzen om ook atleten met een grote reputatie te straffen. We beschermen niemand en pakken iedereen aan die een overtreding heeft begaan", aldus de Brit, zelf tweevoudig olympisch kampioen op de 1500 meter.

"Het wordt ook steeds moeilijker voor atleten om vals te spelen", kondigde Coe aan. "De methodes om doping op te sporen zijn weer verbeterd. Ik durf wel te zeggen dat straks op de Spelen van Tokio de kans groter dan ooit is dat een bedrieger wordt betrapt."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020