Mali-internationals van Salzburg testen positief op doping

22 december 2020 14:05:08

SALZBURG (ANP) - Mohamed Camara en Sekou Koita, twee spelers van de Oostenrijkse voetbalclub Red Bull Salzburg zijn positief bevonden bij een dopingcontrole. Dat bevestigde de landskampioen dinsdag. Volgens Salzburg zijn beide Malinese internationals betrapt op het gebruik van een verboden middel dat via een medicijn tegen hoogteziekte in hun lichaam is gekomen.

Camara en Koita waren in november op pad met de nationale ploeg van hun land. Voor een kwalificatieduel om de Afrika Cup was de ploeg afgereisd van Bamako, dat ligt op 350 meter hoogte, naar het 1350 meter hoger gelegen Windhoek in Namibië. Daarbij was hen een medicijn verstrekt dat blijkbaar een verboden bestanddeel bevat. Op 22 november, enkele dagen nadat het duo in Oostenrijk was teruggekeerd, volgde per toeval een controle van de Europese voetbalbond UEFA met een positieve uitslag.

"We zijn er trots op als onze spelers worden opgeroepen door hun land. Maar zeker bij een officiële interland mag je verwachten dat de medische behandeling aan de internationale standaard voldoet en dat artsen vertrouwd zijn met de geldende regels", meldde RB Salzburgs directeur Stephan Reiter. Hij beloofde beide spelers te ondersteunen wanneer het tot een tuchtzaak komt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020