Tennisster Yastremska geschorst na positieve dopingtest

7 januari 2021 16:29:31

LONDEN (ANP) - Tennisster Dayana Yastremska uit Oekraïne is voorlopig geschorst na een positieve dopingtest. De nummer 29 van de wereld testte eind november positief bij een controle buiten de wedstrijden om. In haar urine werd de verboden anabole steroïde mesterolone aangetroffen, dat op de dopinglijst staat.

De international tennisfederatie ITF heeft de 20-jarige Yastremska, die al drie toernooien op de WTA Tour won, een voorlopige schorsing opgelegd. De Oekraïense kan beroep aantekenen tegen de dopingaantijging, maar volgens de ITF heeft ze dat vooralsnog niet gedaan.

Yastremska plaatste wel een reactie op Instagram. Ze ontkent daarin verboden middelen te hebben gebruikt. Volgens het tennistalent gaat het bij haar om een lage dosis mestrolone en heeft ze het middel vermoedelijk per ongeluk binnengekregen. Twee weken eerder had ze op het WTA-toernooi van Linz nog negatief getest op doping. "Ik ga er met mijn team alles aan doen om mijn naam te zuiveren."

Vorige maand begon Yastremska in Dubai aan de voorbereiding op het seizoen. Ze moest daar al snel in isolatie omdat ze coronagerelateerde klachten kreeg.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021