Ajax start met Rensch, Neres en Martínez tegen Lille (2)

18 februari 2021 19:41:26

N i e u w bericht, meer informatie na derde alinea

LILLE (ANP) - Devyne Rensch begint om 21.00 uur met Ajax aan de uitwedstrijd tegen Lille in de zestiende finales van de Europa League. De verdediger, die vorige maand zijn achttiende verjaardag vierde, vervangt de geblesseerde Noussair Mazraoui. Hij krijgt de voorkeur boven Sean Klaiber, de rechtsback die in de aanloop van dit seizoen voor een kleine 5 miljoen euro van FC Utrecht overkwam.

Dusan Tadic is de spits van Ajax in Stade Pierre-Mauroy. De Serviër verlaat de linkerflank omdat Ajax heeft verzuimd recordaankoop Sébastien Haller in te schrijven voor de resterende duels in de Europa League. David Neres vervangt Tadic als linksbuiten en Lisandro Martínez keert terug in de basisformatie omdat Ryan Gravenberch geschorst is.

Jurriën Timber krijgt als rechter centrale verdediger opnieuw de voorkeur boven Perr Schuurs, die anderhalf jaar geleden in Lille misschien wel zijn beste wedstrijd in het shirt van Ajax speelde. Maarten Stekelenburg verdedigt het doel van Ajax omdat André Onana vanwege een dopingstraf niet beschikbaar is.

Bij Lille heeft Sven Botman een basisplaats. Hij verliet afgelopen zomer Ajax voor Lille. Ook Yusuf Yazıcı is voldoende fit voor een basisplaats. De Turk is met zes doelpunten gedeeld topscorer van de Europa League. Yazici scoorde driemaal in de uitwedstrijd in de groepsfase tegen AC Milan (0-3).

Opstelling

Lille: Maignan; Celik, Fonte, Botman en Mandeva; Weah, Sanches, Soumaré en Bamba; Yazici en David.

Ajax: Stekelenburg; Rensch, Timber, Martínez en Tagliafico; Álvarez, Klaassen en Blind; Antony, Tadic en Neres.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021