Keeper Stekelenburg met gezonde spanning onder de lat in Lille

17 februari 2021 19:48:50

LILLE (ANP) - Het zal voor Maarten Stekelenburg van Ajax donderdagavond niet meevallen om de prestaties van André Onana van anderhalf jaar geleden in Lille te herhalen. "Ik zie hem nog een bal tegenhouden" vertelde de 38-jarige doelman. "En een paar seconden later redde hij opnieuw, terwijl iemand vanaf 2 meter voor hem hard uithaalde."

Ajax won anderhalf jaar geleden met 0-2 in Lille. Omdat Onana voorlopig een dopingschorsing moet uitzitten, is het nu de beurt aan Stekelenburg om het doel van Ajax tegen de huidige koploper van de Franse competitie schoon te houden. Hij kijkt uit naar zijn optreden in de Europa League, maar voelt ook mee met Onana.

"Ten eerste is het heel vervelend nieuws voor André en de club, maar de bijkomstigheid is wel dat ik nu minuten kan maken", blikte Stekelenburg vooruit op het uitduel in de zestiende finale. "Dat is voor mij prettig, maar voor Ajax en André is het natuurlijk geen prettige situatie."

Stekelenburg kwam de afgelopen jaren nauwelijks in actie. Maar zonder wedstrijdritme maakte hij een degelijke indruk in de laatste gewonnen duels met Heracles (0-2) en PSV (2-1), waarin hij alleen door zijn eigen ploeggenoot Jurriën Timber werd gepasseerd. "Ik voel me prima en ik voel me fit, maar ik heb de laatste jaren natuurlijk ook niet stilgezeten. Deze lijn wil ik doorzetten en verbeteren."

Kan een 38-jarige doelman met een WK-finale achter zijn naam nog nerveus worden van een uitduel met Lille? "Nerveus is een groot woord", antwoordt hij. "Noem het gezonde wedstrijdspanning. Dat is wat ik nu voel."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021