Oud-functionarissen Russische atletiekbond 4 jaar geschorst

17 februari 2021 14:42:45

MOSKOU (ANP) - Vijf voormalig functionarissen van de Russische atletiekbond RusAF zijn voor vier jaar geschorst. Dat heeft een disciplinaire commissie van Athletics Integrity Unit (AIU) bepaald.

De voorzitter van de Russische atletiekfederatie, Dmitri Sjliachtin, en zes andere functionarissen werden eind 2019 al schuldig bevonden. Ze werden er onder meer van beschuldigd dat ze valse verklaringen hebben afgelegd en hebben geknoeid met documenten om een dopingonderzoek naar hoogspringer Danil Lisenko te dwarsbomen.

"Dit zijn belangrijke beslissingen voor de atletieksport. De AIU is opgericht om een ​​onverschrokken en onafhankelijke organisatie te zijn. Ons werk om de samenzwering en het frauduleuze gedrag bloot te leggen, toont aan dat de AIU haar rol vervult om valsspelers aansprakelijk te stellen, ongeacht hun status", aldus AIU-voorzitter David Howman.

Het voltallige bestuur van de Russische atletiekfederatie RusAF stapte in februari vorig jaar op. Dat besluit werd genomen naar aanleiding van de nieuwe sancties die werden opgelegd door het wereldantidopingbureau WADA.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021