Scherpen verdedigt doel van Ajax tegen AS Roma (2)

8 april 2021 19:42:24

N i e u w bericht, meer informatie na 4e alinea

AMSTERDAM (ANP) - Kjell Scherpen verdedigt het doel van Ajax in het thuisduel met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De derde doelman vervangt Maarten Stekelenburg, die zondag in de warming-up van de ontmoeting met sc Heerenveen een knieblessure opliep. André Onana, de eerste keeper van Ajax, zit een dopingschorsing uit.

Jurriën Timber start in het centrum van de defensie, zodat Edson Álvarez de geblesseerde Daley Blind op het middenveld kan vervangen. Devyne Rensch is de rechtsback van Ajax. Dusan Tadic vormt de voorhoede met de Braziliaanse buitenspelers David Neres en Antony.

Behalve Blind, Onana en Stekelenburg mist Ajax ook Sébastien Haller, Noussair Mazraoui en Perr Schuurs. AS Roma verschijnt ook niet op volle oorlogssterkte aan de aftrap. Henrikh Mkhitaryan, Chris Smalling en Stephan El Shaarawy zijn nog geblesseerd. Rick Karsdorp, oud-speler van Feyenoord, moet een schorsing uitzitten.

Het duel tussen Ajax en AS Roma begint om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax: Scherpen; Rensch, Jurriën Timber, Martínez en Tagliafico; Álvarez, Klaassen en Gravenberch; Antony, Tadic en Neres.

AS Roma: López; Mancini, Cristante en Ibañez; Peres, Diawara, Veretout en Spinazzola; Pellegrini, Dzeko en Pedro.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021